airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Hash 

Nedenstående har til formål at bidrage til en overordnet forståelse af, hvad hash er. Såfremt du ønsker yderligere information, kan denne findes på vidensportalen eller på www.paarisa.gl.

Cannabis bruges som fællesbetegnelse for rusmidler og medicin fremstillet af planten Cannabis sativa. Cannabis er kendt under adskillig navne bl.a. hash, marihuana, pot, skunk, tjald og galar.
Hash består af cirka 420 kemiske stoffer, hvoraf cirka 80 er cannabinoider, der medfører psykisk påvirkning ved indtag. Det væsentligste cannabinoid er tetrahydrocannabinol (THC), der er cannabisplantens mest euforiserende stof og dermed giver oplevelsen af rus. Derudover indeholder hash blandt andet cannabidiol (CBD), der fungerer angstdæmpende og antipsykotisk.

Indholdsstofferne i hash har en lang halveringstid. Dette betyder, at det i gennemsnit tager fire uger før al THC er ude af kroppen, og op til dobbelt så lang tid, hvis man har røget meget og længe.
Efter ophør af indtagelsen tager det minimum et år, før hjernen er tilbage til normaltilstand. Hos unge, der er startet tidligt med at bruge hash, er dog fundet blivende skader på hukommelsen.

Hash udløser følelser såsom lykke, afslapning og færre bekymringer, men er ligeledes forbundet med betydelige fysiske, psykiske og sociale konsekvenser såsom følelsen af angst, uro og depression, social tilbagetrækning og abstinenssymptomer ved fravær af indtag.

Hash er et vanedannende og afhængighedsskabende rusmiddel, som mennesker responderer forskelligt på at indtage. For nogle mennesker vil daglig hashrygning gennem få dage kunne skabe afhængighed, mens andre udvikler afhængighed efter længere tids forbrug. Ved afhængighed opleves en stærk og dominerende trang til indtagelse af hash, der griber grundlæggende ind i brugerens liv.

Medicinsk cannabis
Medicinsk cannabis er fællesbetegnelsen for tørrede cannabisblomster, cannabisolie, kapsler, tabletter, mundhulespray m.m., der anvendes til at lindre sygdomssymptomer. Produkterne indeholder enten dele af cannabisplanten, aktive stoffer fra planten eller syntetiske cannabinoider. Medicinsk cannabis kan efter lægeordination udleveres som dråber eller tabletter til alvorligt syge med specifikke diagnoser.

Er du afhængig af hash? Test dig selv og se om du har et problematisk forbrug af hash eller andre stoffer.